marta usurelu

Astazi plecam spre Singapore

4425475660_b648f41e97_z

Astazi, la 15.10, plecam spre Singapore! Pornim cu multe planuri si entuziasm spre acest oras-stat care a reusit in doar 20 de ani sa devina unul dintre principalele metropole ale lumii!

Este a cincea editie speciala, realizata peste hotare, pentru echipa de jurnalisti de la Biz. Dupa Bruxelles, in 2011, a urmat un an mai tarziu Londra. In 2014 am fost in New York si Silicon Valley iar anul trecut am facut numarul special de inceput de an in principalele patru orase din Germania.

Asia a fost mereu in agenda noastra, iar din vara trecuta am inceput planificarea pentru Singapore. Zborul, cazarea, interviurile si documentarea sunt toate confirmate si verificate. Ne asteapta opt zile pline de adrenalina intr-o societate aflata cu mult inaintea noastra, cu o cultura si filosofie de viata la care aspiram sa ajungem candva-curand si noi.

Singapore este orasul de maine! Locul unde tehnologia, inovatia si designul te insotesc la orice pas. Este acea tara care si-a propus sa ajunga asa cum o spune sloganul oficial: “Cel mai bun loc in care sa lucrezi, sa traiesti si sa te distrezi!”.

De la cum este organizat acest stat, cum functioneaza dictatura in 2015 intr-o tara care infloreste de la an la an, de ce este designul unul dintre principalele directii si cum au reusit singaporezii sa ajunga casa tehnologiei – am cautat sa aflam informatii! Am stabilit interviuri si intalnri cu personalitati din guvern, mediul de afaceri si financiar si, da, universitatile de design. N-am neglijat, bineinteles, partea tehnologica si de start-up-uri sau de urbanism.

Ne-am propus sa realizam un numar plin de continut adevarat. Sa aratam ca tehnologia de maine este azi prezenta la orice pas si ne permite sa ne imbunatatim viata! Daca singaporezii si alte natii pot, speram sa reusim si noi aceasta performanta cat mai curand!

Nimic nu se intampla peste noapte, stiu. Si, cu siguranta, trebuie sa ne decidem ca popor ca vrem sa ne schimbam si sa evoluam. Singapore – acest oars plin de malarie din care au plecat acum 20 de ani toti cei care ar fi avut un interes, convinsi ca nu are nici o sansa – a reusit sa devina in doar 20 de ani al patrulea oras al lumii!

“Nimic nu este imposibil!” este un solgan pe care realitatea il confrma in multe locuri din lume si care s-a dovedit si in cazul echipei mele o realitate! Sa faci jurnalism de calitate, sa indraznesti sa construiesti proiecte si sa vii azi cu informatii, despre ce se intampla Acolo unde totul se intampla Acum, este un mare noroc.

Pentru cei care vor sa citeasca mai mult decat banalitati si subiecte blazate, vor informatie reala si inteleg ca de fiecare dintre noi in parte depinde sa evoluam si sa avem o viata mai buna, scriem acest numar special!

Vrem sa aflam cum gandesc si actioneaza oamenii creativi, cei care schimba lumea si inoveaza. Natiile care au demonstrat ca se poate sa schimbi totul in jurul tau. Acesta este continutul pe care-l vanam si pe care ne-am propus sa-l prezentam in numarul special din Singapore.

Va invit sa ne urmariti, pana cand va aparea revista, pe Facebook si pe jurnalul online, pe care ne-am propus sa-l scriem, si pe acest blog unde voi incerca sa revin cat mai curand cu impresii intre intalnirile, interviurile si plimbarile in care mi-am propus sa descopar acest fascinant oras. Sa aveti si sa avem o saptamana plina de experiente adevarate!

Ne imbarcam catre viitor, cu un zambet urias pe fata!

BizSingapore este un proiect al revistei Biz realizat in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank si AirFrance KLM.

Foto: William Cho

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email