Facem parte dintre popoarele care lucreaza cel mai mult, ca numar de zile. Cu toate acestea, suferim la capitolul productivitate. O spun studiile si rapoartele economice. La fel o spune si experienta de zi cu zi? Haideti sa vedem!
La inceput de an se vine la birou, fara tragere de inima. Se amana, din inertie, de la raspunsul la emailuri pana la inceperea implementarii proiectelor. Tot din inertie, se fac rapoarte si planuri, dar se asteapta, cu rabdare, vacanta de schi! Adica sfarsitul lui ianuarie si prima saptamana a lunii februarie, in care mai toata lumea este campioana si pleaca in Austria.
Sfantul Valentin si ofertele de Ziua Femeii aduc emulatia si cheful de lucru. Se trage tare, chiar nebuneste. Trebuie recuperate amanarile din lunile anterioare si trebuie, bineinteles, pregatita o perioada cat mai linistita, pentru ca vine Pastele.
Sfarsitul de aprilie readuce heirupul. Luna mai duduie si ea. In iunie apar deja superofertele din extrasezon si vine perioada celor cu copii mici care merg la mare. In iulie si august se intra in mood de vacanta. Desi nu toata lumea este in vacanta.
In septembrie se revine greu si dupa 15 incepe pregatirea bugetelor pentru urmatorul an. Octombrie si noiembrie sunt luni in care se trage la foc continuu. Trebuie terminate proiectele, atinse targeturile si cheltuite bugetele. De multe ori si decembrie duduie, dar dupa 15 incepem sa ne pregatim de Sarbatori pentru ca, din nou, vine Anul Nou!
Acest post nu reprezinta rezultatele unui studiu. Este o opinie relaxata despre cum se vede activitatea companiilor pe lunile anului. Toti cei care nu sunt de acord cu aceste randuri sunt exceptia care confirma regula!
Foto © Jrcasas | Dreamstime.com