marta usurelu

Cei mai performanți CEO din România

Cel mai înalt nivel din companiile multinaționale și românești este poate cel mai expus în business, dar în același timp și cel mai protejat. Este un paradox, deși unele companii își doresc să promoveze cel mai mult CEO-ul, altele, majoritatea de fapt, uită toate lecțiile de comunicare și nu sunt transparente cu partenerii și nu vor să ofere nici măcar informații de bază despre CEO, cum ar fi cele mai simple, legate de naționalitate sau anul numirii.

Dovadă este faptul că cele mai multe dintre companiile mari din piață sunt conduse de oameni prea puțin cunoscuți în domeniul lor de activitate. Iar site-urile marilor companii, căci ne rezumăm în acest raport la cele mai puternice 100 de companii din România, nu au informații despre acest subiect.

Pentru un CEO, performanța poate avea multe fațete. Prima și poate cea mai importantă este legată de evoluția companiei, cifrele contabile care spun pe scurt povestea succesului, apariția de probleme la orizont sau iminența unei schimbări. De aici a pornit demersul Biz de a alege cei mai importanți și performanți CEO din România.

Prin filtrul cifrei de afaceri am identificat companiile de top care modelează evoluția economiei românești și dau tonul în ceea ce privește creșterea. Și, pentru că vorbim despre companii mari și foarte mari, cifrele sunt impresionante, deși creșterile procentuale nu par de multe ori la fel de impozante. Dar la cifre de afaceri de sute de milioane și chiar miliarde de euro, o creștere de 2% înseamnă echivalentul veniturilor totale ale unei companii mijlocii.

Colecția de CEO

Cine sunt așadar oamenii care conduc cele mai puternice companii din România? Nu cei mai admirați, nici cei mai vizibili, nici cei mai bogați, cum vedem în multe topuri si articole. Doar cunoscătorii avizați din marile domenii de activitate știu răspunsurile la această întrebare. Și nici ei nu le știu pe toate. I-am căutat așadar pe cei mai puternici pentru că ne axăm pe rezultate și performanță.

În paginile CEO Report veți regăsi oamenii care conduc cele mai puternice 100 de companii din România. Am grupat companiile în zece domenii mari: industrie și energie, tehnologie, retail, FMCG, auto, bănci, pharma, asigurări, servicii și altele.

Portret de CEO
O scurtă cercetare a datelor adunate creionează portretul de CEO pentru cele mai importante 100 de companii din România

58 % dintre cei mai performanți CEO sunt români. Sunt urmati de managerii de top de naționalitate franceză, zece la număr, urmați de cei de naționalitate germană – cinci de toți. Câte trei CEO vin din Bulgaria, Marea Britanie și Polonia, câte doi din Grecia, Republica Moldova, Rusia și Turcia.
83% din total sunt bărbați
17 % sunt femei
48,5 ani este vârsta medie. Cel mai tânăr CEO are 36 de ani, iar cel mai în vârstă – 61 de ani.

CEO Report poate fi comandat aici. Raportul face parte din seria de proiecte speciale care a consacrat brandul Biz. După Antreprenori de România, care prezintă cei mai importanți antreprenori pe județe, Biz PR Awards – cele mai puternice companii de PR din țară, 150+Marketing cu cei mai puternici directori de marketing, BrandRo – cele mai puternice 100 de branduri românești – sau Ghidul antreprenoriatului social din România, este, iată, momentul să prezentăm CEO Report.

Prima ediție a CEO Report este realizată de echipa Biz cu sprijinul Telekom România. Pentru că avem nevoie de un proiect care-i aduce în prim-plan pe oamenii care conduc marile companii, dar și pentru a putea asocia o imagine mai clară numelor pe care le auzim cel mai des în rapoartele economice.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email