marta usurelu

Puterea binelui

Câtă putere are un om? Dar o sută de oameni? Dar 636 de oameni? Multă. Mult mai multă decât credem! Anul trecut, 636 de oameni s-au așezat, pe rând, timp de 23 de zile și nopți, pe un scaun de spital, amplasat în galeria Galateca, pentru construirea unei case în care să locuiască părinții copiilor diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

În acest mod, campania MagicHOME a adunat peste 100.000 de SMS-uri, și mai important, este că a adunat oamenii în jurul unei cauze și a dat speranță celor care păreau să nu mai poată spera vreodată.

Aceasta este magia binelui. Oamenii ajută alți oameni, oameni pe care nu-i cunosc, creând o adevărată comunitate care face bine. Dar, ca în viață, lucrurile nu se opresc aici. Pentru întreținerea noilor spații, dar mai ales pentru că numărul celor bolnavi nu scade, este nevoie de noi fapte bune. Mai mici sau mai mari.

Fiecare gest contează. Indiferet cât este de mic. Mai mult, dacă esti manager sau antreprenor, zilele acestea poți ajuta fără să te coste nimic! Direcționează 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri catre ONG-urile acreditate.

Poți ajuta fără să te coste nimic. Exact asa! Până pe 31 decembrie, companiile cu cifră de afaceri de peste 1 milion de euro își pot direcționa 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri – cea mai mică dintre cele două – către o cauză socială, printr-un simplu contract de sponsorizare. În caz contrar, banii se duc în bugetul de stat.

De asemenea, microintreprinderile pot direcționa 20% din impozitul pe venit exclusiv ONG-urilor care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, cum este, de pildă, cazul Asociației MagiCAMP sau Hospice Casa Speranței, ori altă fundație acreditată.

Coperta Biz din decembrie prezintă ușurința cu care poți face bine. Vine și atrage atenția tuturor celor care sunt manageri și antreprenori, asupra acestui mod ușor prin care pot ajuta, pe langa toate gesturile si donațiile pe care le putem face cu toții pentru cei care au nevoie.

200 de fapte mici în fiecare lună

Tot in decembrie, în cadrul campaniei “200 de fapte mici în fiecare lună”, compania HARTMANN România este alături de Asociația MagiCAMP. Compania donează 200 de pachete cu termometre Veroval Febră 2în1 și termometre Thermoval Kids Flex copiilor bolnavi aflați în situații vulnerabile.

Pentru că febra este un parametru important și se monitorizează constant în decursul tratamentelor, HARTMANN România oferă termometre digitale performante, de ultimă generație, ce fac ușoară măsurarea febrei.

Despre compania HARTMANN
HARTMANN este cel mai vechi producător german de materiale de pansare și compania care a introdus primul pansament antiseptic, care a schimbat istoria medicinei. Compania inovează în domeniul medical, oferind soluții avansate pentru tratamentul rănilor, aparatura pentru diagnostic la domiciliu, produse pentru incontinență sau prevenirea riscurilor în sala de operații.

De 200 de ani, echipa HARTMANN crede în puterea faptelor mici care construiesc binele cu adevărat mare. Descoperă mai multe povești ale binelui pe www.faptemici.ro. Atunci când ai nevoie de inspirație pentru a face o faptă bună intră pe https://www.faptemici.ro/sondaj/. Vei găsi o serie de gesturi cu care poți da o mână de ajutor și poți alina suferința unui om, fiind o sursă de unde ne putem inspira pentru a le face celor aflați in nevoie viața mai ușoară.

Foto © Oleg Dudko| Dreamstime.com

 

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email