marta usurelu

Colectia Zestrea, in premiera in Romania, la Castelul Bran

10830070_10152598865825863_5563627496905871874_o

Port cu mare bucurie creatiile designerilor romani. Au linii si motive distincte si editii limitate care-ti permit sa fii unic oriunde ai merge.

Cand directorul de marketing AD Production mi-a recomandat la inceputul acestui an tinutele Lilianei Turoiu, am cautat sa vad cateva imagini din colectiile sale si am descoperit un creator care m-a atras ca un magnet!

IMG_9244

Prima tinuta pe care am vazut-o mi s-a parut ca fiind facuta pentru mine! Am sunat imediat la atelier si am programat o vizita. Am probat tinuta si am intrebat cat dureaza sa-mi faca una, pe masura. Si mai impresionata am fost sa vad ca pot avea un dialog cu echipa de la studio si sa gasesc o deschidere imposibil de intalnit in cazul creatorilor de moda.

zestrea1

Intrebarii „Cand aveti nevoie de ea”, am raspuns scurt „maine”. Nu ma asteptam la un raspuns afirmativ. Cu atat mai putin sa vad cum ma inconjoara doua asistente.

In dimineata urmatoare, la 8 AM am facut „ultima proba” si am ridicat tinuta, iar la 10.00 am pornit evenimentul pe care-l moderam purtand aceasta creatie.

Zestrea vine la Castelul Bran
Am primit atat de multe mesaje despre tinuta si semnificatia ei, incat ziua urmatoare am planificat cu insistenta o intalnire in care s-o cunosc pe Liliana Turoiu.

Liliana

Liliana Turoiu

Asa am aflat ca este lector universitar doctor în cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si ca purtam rochia originala din colectia Zestrea pe care Liliana Turoiu a prezentat-o anul acesta la Roma, Milano, Viena şi Stuttgart. Si ca, in premiera in aceasta luna, “ Zestrea” este expusa in Romania. Vineri, 7 august, Castelul Bran gazduieste de la ora 17.00 vernisajul expozitiei unde Liliana Turoiu va fi prezenta, alaturi de echipa sa, va oferi o sesiune de autografe si va lansa si albumul de artă şi costum cu acelasi nume.

Intre arta si moda
“Zestrea” este o colectie la granita dintre moda si arta, inspirata din costumul traditional romanesc. Piesele au o linie eleganta, confortabila si sunt realizate din dantela aplicata pe matase, voal si catifea, iar broderiile manuale sau realizate industrial de tehologii moderne sunt adevarate bijuterii textile ce propun o alternativa de inspiratie romaneasca la varietatea de stiluri abordate de designeri în prezent.

AFIS-LT-ZESTREA

Principalul „beneficiu” pe care colectia îl ofera privitorului este de natura spirituala si contine implicit cateva valente importante: una vizual-plastica in care elementele originale sunt recompuse in geometrii moderne, contemporane, una documentara sustinuta de povestea fiecarui fragment de broderie de inspiratie traditionala şi nu în ultimul rand, o puternica valenta emotionala exprimata negresit de toate “purtatoarele” acestor piese.

In luna septembrie a acestui an colectia va fi expusa la Paris, iar in luna octombrie va fi prezentata publicului si la Bucuresti.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email