marta usurelu

De ce am facut interviu cu un bolnav infectat cu coronavirus

Pentru ca mi s-a parut cel mai important interviu de facut in aceasta perioada si am simtit, ca jurnalist, ca acesta este genul de informatie necesara. Nu stiu daca este primul interviu de la noi cu un om care este acum in spital infectat cu Covid-19, dar nu acesta este esentialul, ci faptul ca oamenii s-au speriat in toata nebunia care s-a creat!

La fel ca toti ceilalti, m-am speriat si eu, in special cand am auzit ca acest virus afecteaza in special oamenii care au probleme cu plamanii. Cei care ma cunosc stiu ca am avut o tumora la plamani si ca, la operatia pe care am facut-o, medicii mi-au extirpat si o parte din plamanul drept. Cand am aflat ca acest virus afecteaza mai mult oamenii in situatia in care sunt si eu, am vorbit cu medicul si m-am autoizolat acasa, dar mai mult decat atat, l-am rugat pe Dorin Boerescu sa ma ajute sa vorbesc cu Bogdan Aron, colegul sau de la 2Performant.

Bogdan este al 24-lea pacient depistat a fi pozitiv la testul coronavirus si este in spital de spatamana trecuta. A scris pe Facebook despre situatia sa si am vrut sa-l intreb cu se simte. Puteti citi interviul aici

Am vrut sa vad ce simptome are si cum este atmosfera in spital zilele acestea. Discutia telefonica a fost calda si fireasca. Parca ne stiam de ani de zile! M-am bucurat sa aflu ca Bogdan are o forma usoara. A avut febra si o stare de oboseala care l-au determinat sa mearga la spital sa faca testul. Desi a facut febra in continuare, in fiecare zi, n-a avut alte probleme. Deja se simte mai bine si, daca la urmatoarele doua teste iese negativ, poate pleca acasa. Ceea ce sper sa se intample cat mai repede!

Chiar daca situatia lui nu se poate aplica tuturor bolnavilor, eu m-am mai linistit. Si medicul mi-a spus ca, atat timp cat nu ai si alte afectiuni majore, este o boala care se trateaza. Discutia cu Bogdan a contat mult atat pentru mine si familia mea, cat si pentru colegii de la Biz.

Ne dam seama cu totii ca acest virus este foarte contagios, printre cele mai contagioase dintre toate de pana acum. Tocmai de aceea se iau toate acest masuri si stam in casa, doar ca acum reusim sa stam putin mai linsititi, asa cum sper sa fiti si voi, cei care ati citit interviul cu Bogdan.

Sper sa trecem cu bine peste aceasta perioada si sa revenim cu bine la viata noastra… de pana saptamana trecuta.

Foto © Patrick Daxenbichler | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email