marta usurelu

Cum sa-ti supraveghezi inteligent banii

dreamstime_s_34743413

Am plecat cu mult entuziasm in aceasta primavara sa revad New York-ul. Fiecare membru al familiei avea alt plan in minte. Unii sa se bucure de energia orasului, altii de atmosfera inegalabila din hub-urile de tehnologie, din parcuri sau de pe stradutele din Soho, iar copilul sa revada strazile si cladirile unde domneste Spiderman, si mai nou, Iron Man.

Am reusit sa rezistam intreaga zi si sa adormim cat mai tarziu, din dorinta de a intra pe fusul orar. Bucuria ca ne-am trezit din prima zi la ora diminetii din America a disparut cand am constatat ca, pe timpul somnului, unul dintre cardurile noastre fusese golit de o suma importanta.

Apareau in cont plati online facute in noaptea respectiva in diverse magazine, unele din SUA, altele din Europa. Desi n-am platit nimic online cu acel card, iar in New York am platit cu el doar la comercianti mari, unde riscul sa ti se scaneze cardul este mic, ni s-a intamplat!

Am blocat cardul si am reclamat bancii tranzactiile aparute. A durat in jur de 30 de zile pana am recuperat banii. Am simtit atunci, mai mult decat o faci cand ii auzi pe altii sau in reclame, cat de important este sa ai pentru cardul tau un serviciu care sa te anunte ce tranzactii faci sau se fac cu cardul tau.

Activeaza-ti serviciul care te tine permanent in contact cu banii tai

Alpha Bank a lansat in aprilie serviciul Alpha TXT, care te notifica prin mesaje text direct pe telefon despre operatiunile efectuate pe conturile, cardurile sau evenimentele din viata produselor si serviciilor bancare pe care le detii.

Care sunt avantajele? Esti informat 24/7 despre situatia ta bancara, ai control deplin asupra tranzactiilor si primesti notificare pentru fiecare tip de tranzactie: cand incasezi salariul sau bani din alte surse, cand platesti cu cardul la comercianti (inclusiv pe internet!) sau retragi bani de la ATM, cand platesti in lei/valuta sau faci schimburi valutare la ghiseu sau prin Online Banking.

Mai mult, poti primi si notificari legate de cand si cat ai de platit pentru rata creditului, suma minima de plata a cardului de credit, scadenta depozitelor sau a facturilor platite automat prin direct debit.
Banca are si o oferta pentru clientii care isi activeaza serviciul in perioada campaniei. Prin tragere la sorti pot castiga telefoane, abonamente Alpha TXT sau o vacanta. Iar astazi, toti clientii care vor sa afle mai multe despre Alpha TXT sunt asteptati in oricare dintre unitatile bancii. Cei care isi activeaza serviciul astazi (20 mai) beneficiaza de o surpriza promotionala.

Cu siguranta, dupa experienta traita in vacanta, pot sa spun ca primul gand a fost sa activez acest serviciu si am inteles, sufland ce-i drept acum si-n iaurt, ca trebuie sa-ti supraveghezi permanent banii, daca nu vrei sa-i lasi pe altii sa se bucure de ei.

Blogul martausurelu.ro sustine campania de comunicare a serviciului Alpha TXT al Alpha Bank Romania.

Foto © Ammentorp | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email