marta usurelu

Cum se face un macaron de colectie

macaorn1

Exista multe arome. Exista multe retete. Fiecare Chef are secretul sau si stie sa confere macaronului un gust excelent, consistenta impecabila si o crema fina care se topeste din primul moment in care l-ai gustat.

Recunosc, nu a fost usor sa intru in laborator si sa creez un macaron pe gustul meu. A fost o provocare, in egala masura, sa identfic care ar putea fi un produs care sa imi poarte numele si sa aleg aroma potrivita, stiiind ca pot avea zeci de idei. Mi-am dorit de la bun inceput sa fac un macaron delicios si am cautat cateva zile bune ideea si aroma.

macaron2

Un macaron este o delicatesa care te atrage din primul moment si te dermina sa intinzi mana si sa-l alegi din cutie. Am facut, bineinteles, un shortlist si am pornit de la armele preferate. M-m oprit pentru cateva momente la un macaron de trandafiri, imbogatit cu migdale. M-am gandit apoi la un amandine macaron, cu gandul de a reinventa delicioasa amandina. In final, n-as fi reusit sa fac cea mai buna alegere fara sprijinul lui Alain Fourneret, Maitre Chocolatier. Un macaron de sampanie!

macaron 3

Imediat ce am gustat crema fina de sampanie, am stiut ca acesta este macaronul meu. Delicata creatie gourmet m-a inspirat, iar de la idee si pana la nume n-a fost nevoie decat de o… degustare. “Champagne Celebration” este macaronul care se potriveste la ceas de aniversare, in clipe de liniste si de bucurie sau pur si simplu la intalnirile cu prietenii, reusind sa ofere fiecarui moment prin simpla savurare o nota de festivitate si multe zambete.

Si cum senzatia de celebrare trebuie sa aiba si un aspect deosebit, am stiut din prima clipa ca macaronul trebuie sa fie unul auriu. Experienta intanirii cu Chef Fourneret nu avea sa se incheie fara inca o surpriza. Noul macaron se gaseste in doua variante: cu crema aurie de sampanie extra-brut si cu crema roze de sampanie doux.

macaron4

Asa s-a nascut “Champagne Celebration” by Marta Usurelu – prima aroma de macaron ce face parte din SIGNATURE COLLECTION, gama cu care compania Madame Lucie sarbatoreste in aceasta vara 5 ani de existenta.

Aroma “Champagne Celebration” by Marta Usurelu este deja disponibila in magazinul Madame Lucie din Str. Tudor Stefan nr.26 si poate fi comandata on line.

macaron 5

***

Fotograf: Vali Mirea
Make-up artist: Roxana Ionita
Hairstyle: Simona Andrei
Consultant vestimentar: Daniela Caia

1 comentariu

  1. […] de tot asta cu Marta Macaronelu, ca să îi zic așa :)) Faină declinarea brandului personal în chestiuni de astea culinare […]

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email