marta usurelu

De la idee, la realitate: Berceni Summit

Pe 10 ianuarie, cand totul era inca despre vacanta, sarbatori si inertia de inceput de an, la Big Berceni a avut loc un eveniment de care au auzit mult mai multi oameni decat am crezut vreodata: Berceni Summit. Stiam ca va fi vizibil, de aceea am ales data. Si numele a fost gandit ca sa atraga atentia, dar nu ne-am asteptat niciunul dintre cei din echipa Biz si nici Cabral ca ecourile evenimentului sa fie atat de puternice.

Cum a aparut Berceni Summit

M-am intalnit cu Cabral la o conferinta si, din vorba in vorba, am descoperit ca suntem din Berceni. “Numai oameni tari in cartier la noi!”, am afirmat amandoi si am ras. Am vorbit apoi despre cat ne place cartierul si am spus in gluma ca ar trebui sa facem un eveniment cu oamenii din Berceni.

A urmat, dupa acea intalnire, un sms seara: “Hai sa facem un eveniment! O sa fie de senzatie.” In urmatoarea saptamana ne-am intalnit, la un restaurant din cartier, firesc, si am enuntat avantajele:
Avem 4 statii de metrou. Drumul Taberei n-are niciuna! 🙂
Avem oraselul copiilor!
Avem delta. Nicio alta capitala europeana nu are delta!

De la atuuri la logistica am concluzionat: unde facem evenimentul? La BIG Berceni! Sloganul? Big in Berceni! Au urmat apoi cateva telefoane si un post pe Facebook in care ceream sugestii de oameni cunoscuti care s-au nascut sau traiesc in cartier. A urmat o explozie de entuziasm si comentarii si, in cateva zile am facut afisul evenimentului. Oamenii au confirmat pe loc, desi aveau mici strangeri de inima. Nu stiau ce va fi. Cat de mult este gluma si cat este conferinta adevarata.

Club Oxygen de la Sun Plaza ne-a oferit locatia si, uite asa, in cateva zile primul Berceni Summit s-a intamplat! A fost o conferinta plina de povesti uimitoare, toate incepute in Berceni, toate cu amintiri de pe strazile si parcurile si zonele principale din cartier. Am simtit cum vibram cu totii, am ras si ne-am amintit de copilarie si de locurile care ne legau. Era incredibil sentimentul pe care-l traiam. Ceva ce n-am gandit ca se va intampla. Ceva ce ne-a surpins pe toti si ne-a incantat.


Si, pentru ca organizam multe evenimente, n-am uitat nici de detalii. Am facut tatuaje cu mesaje specifice, intre care “I love Berceni” si “Nascut si crescut in Berceni”. Toti banii stransi de la parteneri si participanti sau din licitatiile pe care le-am organizat pe scena au fost donate asociatiei Daruieste Viata pentru spitalul care se contrueiste tot la noi in cartier, in curte la Budimex.

De la idee la fapt a fost nevoie de mai putin de 2 luni pentru a organiza acest eveniment care ne-a umplut de bucurie si energie. Nu pot sa nu mentionez si ca la bannerul imens pe care l-am ancorat in food court-ul Sun Plaza au venit si au facut poze, rand pe rand, zeci de familii si grupuri de prieteni. Nu intelegeau ei exact despre ce era vorba, dar ii auzeam vorbind: “Noi, in Berceni, avem si Summit! Voi aveti?”.

Pornind de la aceasta idee puternica de apartenenta la locul in care te-ai nascut provocam celelalte cartiere, dar si orase ale tarii, sa faca astfel de intalniri, sa evidentieze si sa reuneasca oamenii care au pornit din acea zona si au ajuns sa schimbe lumea in care traim.

De ce avem nevoie de astfel de evenimente

Pentru ca din ce in ce mai multi oameni cred ca n-au sanse si renunta sa viseze. Pentru ca acest gen de evenimente arata cel mai simplu ca succesul nu are un loc de nastere. Ca poti avea o sansa si iti poti construi o viata frumoasa indiferent de locul in care te nasti.

Un astfel de eveniment reuseste sa adune in jurul sau comunitatea, oamenii carora le pasa de zona respectiva si sa trezeasca sentimente dragi la care nici nu te astepti. Asa cum poate credeati, multi dintre participanti au venit din curiozitate, dar au simtit la eveniment un puternic sentiment de apartenenta la cartier si si-au manifestat bucuria de a fi acolo.

Personal, am descoperit intre cei prezenti multi colegi si cu toti cei pe care nu-i stiam am reusit sa legam discutii pornind doar de la “Tu pe ce strada ai crescut?” Ne-am simtit ca niste prieteni vechi la o revedere. Am dat cartierului un boost de vizibilitate si am reusit sa oferim un motiv in plus de incredere si voie buna, am rezonat si povestit iar si iar amintiri si amintiri din copilarie si ne-am bucurat sa aflam ca multi dintre cei alaturi de care am crescut au reusit sa ajunga celebri in tara si in lume.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email