marta usurelu

Descoperă India la București

A fost mereu atras de India. A văzut-o la pas și i-a descoperit frumusețea care i-a activat toate cele 5 simțuri. Ovidiu Toader n-a renunțat până n-a transpus într-o expoziție senzoriala modul în care a simțit-o, a trăit-o și a descoperit-o cu ochii săi de sculptor.

Cum este India, ce stari îți conferă, cum sunt oamenii, aromele și mirosurile, și-a propus Ovidiu să arate în expoziția dedicată aceastei țări facinante.

L-am urmarit îndeaproape în ultimul an și, cu mare bucurie, pot să vă anunț că a reușit. Maine seară, la 19.00, la Galeria Galateca, are loc vernisajul Cuib și toți cei care vor trece pragul expoziției vor putea descoperi, la Bucuresti, India!

“Am dorit să exprim prin lucrarile mele aceasta țară si să le ofer posibilitatea, celor care vizitează expoziția, să înțeleagă și să simtă cum se modifică stările unui om care iese din spatiul sau familiar, din cuibul său, si ajunge în India. Cuib exprimă modul în care i-am văzut și cunoscut pe indieni!”, spune Ovidiu despre expoziție.

Un discurs despre formă și culoare articulat de sunete și imagini

Expoziția este un discurs despre formă și culoare, articulat de sunete și imagini, în care vizitatorul este invitat să-și folosească toate simțurile pentru a o parcurge. Cele șase sculpturi prezente în galerie definesc un mecanism coerent de volume al cărui scop este acela de a conecta vizitatorul la dimensiuni multiple.

Elementul central al expoziției este “capsula”, o componentă din structura lucrărilor capabilă să “vibreze” și să transforme un obiect banal într-un obiect de artă. Ovidiu folosește o diversitate de mijloace artistice în demersul său, schițe fotografii, film, sculptură și instalație.

Expoziția este deschisă la Galeria Galateca în perioada 7-24 februarie, iar intrarea este liberă.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email