marta usurelu

Noi, antreprenorii, ce facem?

Salariile cresc. Trebuie să crească, suntem cu toții de acord. Deși, logic și realist, în situația economică actuală nu știm cum se poate face, din ce fonduri.

Companiile de stat oferă creșteri. Au de unde. Și multinaționalele le oferă. Au altă putere decât companiile antreprenoriale. Doar antreprenorii nu țin pasul. Nu au cum, într-o piață cum este România în care toate elementele cu care jonglăm sunt piedici legale, administrative și fiscale.

Mai mult, într-o companie antreprenorială totul trebuie să fie corelat. Iar performanța impune muncă. Multă muncă, efort și eficiență pe care puțini oameni sunt dispuși să le mai facă în ziua de azi.

Așa ca, angajații aleg să plece. La stat sau într-o multinațională. Sau într-o altă companie unde, pentru un salariu similar, au un program sau o activitate mai relaxată.

Dar noi, antreprenorii, ce facem?
In această situație, curând, vom pleca și noi.
Poate peste hotare.
Fiindcă, sincer, zilnic îți vine să-ți iei câmpii.
În companii multinaționale cu viziune.
Unde putem face intraprenoriat, pentru că suntem dispuși să muncim și știm să gândim strategic.
Sau acasă.
Pentru că singuri împotriva tuturor nu avem cum să rezistăm. Chiar daca avem echipe întregi care depind de noi, Și pentru ca, sincer, nici nu ne văd vreodată devenind un startup nation.

Foto © Dragonimages | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email