marta usurelu

Despre ajutor

dreamstime_s_20402513

Sa fii ajutat sau sa ajuti? Cum este mai firesc? Mai natural? Este o intrebare simpla la care in teorie raspunsul majoritatii face ca balanta sa cantareasca mai mult spre cei care spun ca merita sa fie ajutati.

In realitate, am vazut ca nu stam atat de rau. Am cautat mereu sa vad in jur cum reactioneaza oamenii. Daca sunt saritori si vor sa ajute! Fara a cere ceva in schimb. Fara a fi rugati. Raspunsul la cautarile mele a fost si este frumos! Oamenii ajuta!

Fie ca este vorba de un contact sau de impins masina. Ca ai nevoie de 12 persoane care sa vina sa doneze sange maine dimineata la 8.00, sau ca te recomanda cineva intr-un loc unde crezi ca nu stii pe nimeni si n-ai nicio sansa! Sunt oameni care ajuta fara sa li se ceara. Care te ajuta fara sa te astepti. Mie mi s-a intamplat de multe ori. Si am vazut in jur oameni care trec la fapte fara sa stea pe ganduri. Acestea sunt cele mai frumoase surprize!

Cred cu tarie ca roata se invarte si ca binele se intoarce. Nu, nu cand te astepti si nu neaparat cand ai nevoie, desi si atunci te salveaza cineva! Iar cel mai frumos, ajutorul nu vine neaparat de la prieteni! Vine de la cei care te vad cum esti. Care te cunosc putin si foarte putin. Vine de la oamenii care apreciaza in tine o valoare. Ceva din ceea ce esti. Ceva din ce ai facut. Vine de la oamenii care la un moment dat au primit aceeasi mana de ajutor de la Cineva. Un cineva la care nu te gandesti niciodata. Acel cineva care nu trebuie sa faca nimic si care totusi face!

Zambiti asadar cand nu aveti motiv! Priviti lucrurile cu ochi mai frumosi. Incercati sa vedeti dincolo de grijile de zi cu zi si de norii gri. Nu toti oamenii sunt buni. Dar unii sunt cu adevarat minunati. Si multi dintre cei din jurul nostru sunt intr-adevar Oameni!

Foto © Dave Bredeson | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email