marta usurelu

Luna Copiilor in lumea designului

ochiinochi

Nu este niciodata prea tarziu sa intri in lumea artei. Asa cum nu este niciodata prea devreme. Sa recunosti detalii de design, sa apreciezi frumusetea obiectelor din jur si sa incepi sa cunosti de la o varsta frageda arta este un atuu pe care mi-am dorit sa-l pot oferi copilului meu.

Acesta este motivul pentru care in acest weekend am mers, impreuna cu Nicolas, la Galeria Galateca unde 2 artiste, o scriitoare si o ilustratoare isi propun sa aduca arta mai aproape ce copii prin expozitia “In Tara Emotiilor”. Proiectul este inspirat de cartea Gabrielei Marginean si include o colectie capsula de mobilaa, haine si decoratiuni de design pentru copii dar si workshopuri.

Calatorie in tara emotiilor

Spatiul galeriei este structurat in trei zone distincte: zona de dinamica, zona de design de obiect si zona multimedia, realizand un spatiu interactiv, dedicat copiilor. Zona multimedia este dedicata ascultarii de fragmente din poveste, sesiunilor de lectura si workshopurilor pe teme conexe cartii ce se vor desfasura pe tot parcursul expozitiei.

leagan

Cu leagan, sotron, puzzle-uri si mult spatiu pentru jocuri, proiectul este gandit special pentru a aduce arta si obiectele de arta mai aproape de copii. “In Tara Emotiilor” este o idee frumoasa care incepe la Bucuresti unde expozitia este prezenta pana pe 22 iunie, si se va muta apoi la Sinaia si Cluj. “In Tara Emotiilor” este un proiect colaborativ intre scriitoarea Gabriela Marginean, arhitecta Irina Neacsu si galeria Galateaca.

ganduri
Fotografii: Marian Timofte

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email