marta usurelu

Orasul campionilor

McF1

Cand nu mai ai nicio sansa, cand toate drumurile ti se inchid in fata si simti ca esti legat de maini si de picioare, e cel mai bun moment sa te gandesti ca poti sa incepi totul de la zero. Indiferent cat iti este de greu, daca ai puterea sa vezi oportunitatile din jur poti sa-ti depasesti conditia.

Nu sunt vorbe goale. Viata ne-o arata in fiecare zi. Nefiind cum o visam, cum ne-o dorim, ne provoaca permanent sa ne descoperim. Iar cand ajungi in momentul in care nu-ti ramane decat sa accepti realitatea, in care te afli mult sub toate exigentele si fricile posibile, depinde doar de tine sa mergi mai departe.

Cei mai multi dintre oamenii care au reusit in momente sau zone imposibile sunt cei care au avut toti sortii impotriva. Dar care cand au ajuns pe culmea deznadejdii s-au ridicat intariti de puterea pe care au gasit-o in ei si speranta ca vor reusi.

Mcf2

Dintr-o astfel de poveste adevarata este inspirat “McFarland, USA”, ultimul film al lui Kevin Costner. Nu este inca un film american despre sport. Este o adevarata gura de aer proaspat, care te lasa pe ganduri cu un mare zambet pe chip.

L-am vazut in avion, cu castile pe urechi. I-am ascultat cu incantare muzica. Am zambit, am ras si am plans, am aplaudat si ovationat la propriu actiunea din film, uitand de cei din jur. L-am revazut acasa si m-am bucurat cu aceeasi intensitate de fiecare moment!

Este o poveste reala in care Kevin Costner te atrage cu usurinta si te determina s-o traiesti alaturi de o echipa de actori tineri si talentati. Este un film despre sanse, incredere si vointa, despre cat de mult valoreaza o idee si sa te sprijine cineva.

mcf3

McFarland, USA (2015)
Regia: Niki Caro
In rolurile principale: Kevin Costner, Maria Bello, Carlos Pratts
Foto: IMDB

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email