marta usurelu

Cand nu uiti de unde ai plecat!

alextomescu
In aceasta saptamana echipa Festivalului Enescu a lansat un nou proiect menit sa arate lumii intregi ca #RomaniaConteaza!

Pana pe 6 septembrie, cand incepe editia 14 a Concursului International George Enescu, echipa organizatorica si-a propus sa transmita publicului un mesaj puternic despre Romania. Campania este sustinuta de artisti romani si straini, care au fost laureati ai Concursului Enescu, si carora aceasta distinctie le-a deschis drumul spre o cariera internationala.

Artistii care n-au uitat de unde au plecat, au acceptat sa apara intr-o serie de clipuri care vorbesc despre Romania si concursul Enescu! Felicitari violonistului Alexandru Tomescu, legendarei pianiste Elisabeth Leonskaja, violonistului Remus Azoitei – singurul roman angajat vreodata la Academia Regala din Londra, unde este profesor de vioara, violonistului Vlad Stanculeasa – concertmaistru al Orchestrei din Goteborg, la doar 29 de ani, profesorului si violonistului Florin Croitoru, violoncelistului Marin Cazacu si compozitorului Dan Dediu, pentru implicarea in aceasta campanie!

#RomaniaConteaza este o idee frumoasa si o initiativa rar intalnita care merita sustinuta. Felicit si organziatorii pentru dorinta de a promova mai mult decat concursul si sustin aceasta initiativa! Dintre cele 7 clipuri ale campaniei am ales, asa cum poate va asteptati, si va invit sa urmariti, filmul cu Alexandru Tomescu, un Om si un Artist despre care am scris intotdeauna cu mare admiratie!

Mai multe detalii despre campanie si informatii despre Concursul Enescu puteti afla de pe conturile Festivalului Enescu: Instagram, Facebook si Twitter.

La ediția din această toamna a Concursului Enescu s-au înscris pentru a intra în competiție 240 de tineri artiști din 36 de țări de pe 5 continente! Galele finale, cu laureații, vor avea loc la Ateneul Român, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email