marta usurelu

Pe gustul meu: Atra Doftana

terasaatra

La o ora si jumatate de Bucuresti, departe de zona aglomerata de pe Valea Prahovei, am descoperit saptamana trecuta un hotel care mi-a placut.

Cand am ajuns in parcare, intr-o zona cu coline de o frumusete care te lasa fara cuvinte, am observat ca hotelul este situat sub nivelul parcarii. Am descoperit apoi o locatie care pe langa arhitectura, te uimeste cu designul si atentia pentru natura.

Am auzit si citit despre acest loc si premile pe care le-a primit, dar m-am bucurat sa gasesc ceva cu adevarat rar in peisajul de la noi, de la munte.

img_9417

Pe langa design, cel mai mult m-am bucurat ca am intalnit un personal primitor si zambitor. Si un menu diferit, in care nu se regasesc preparatele omniprezente la munte.

fullsizerender-14

Menuul porneste de la bucataria romaneasca, dar multe dintre produsele locale sunt reinterpretate. Mi-au placut mult papanasii din gris si friganele cu vanilie, dar si preparatele principale care sunt indraznete si atent servite. Si, desi preturile nu sunt mici, restaurantul este mereu plin, atat cu cei care sunt cazati in hotel, dar si cu oameni care vin special sa manance.

fullsizerender-13

Mi-a mai placut ca m-am bucurat de peisajul superb de toamna atat in camera unde fereastra este cat tot peretele, dar si in restaurant de unde poti adimira lacul Paltinul, indiferent din ce colt stai. Punctul principal de atractie este semineul din mijlocul restaurantului care are un design neasteptat si, bineinteles, zgomotul mocnit al focului!

interioratra

Doua zile am stat la Atra si mi-am propus sa revin. Pensiunea are doar 9 camere si cred ca Atra este una dintre loctiile potrivite pentru companiile care-si doresc intalniri si evenimente de top management intr-un cadru diferit.

Am plecat cu gandul la o sedinta de redactie in acest loc, in special dupa ce-am aflat ca are o sala dotata pentru intalniri si ca, pentru grupuri, se organzieaza activitati live cooking show, degustari de vin sau dinner in the dark.

martaterasa

Recomand Atra. Se potriveste atat segmentului de business, unde o zi de discutii se poate incheia cu o excursie off road sau cu o cina fine dining. Dar mai ales celor care vor sa fuga in natura, undeva aproape, cum am facut si eu, si m-am bucurat de linistea si peisajul de munte, langa o ciocolata calda, groasa si aromata, la care ma gandesc cu mare placere chiar si acum.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email