marta usurelu

(Re)Invata sa ai incredere

dreamstime_s_43018762

Foto © Greg Epperson | Dreamstime.com

Ne caracterizeaza lipsa de incredere. Sau increderea acordata celor din jur in sticlute mici, prea mici. Am primit, cu totii, de-a lungul anilor multe astfel de doze. Si, cateodata, doar sticle goale.

Stiu cum e cand cei in care ai incredere, oamenii care sperai ca nu te vor lasa la greu, iti intorc spatele. Stiu si cum e cand esti uimit de gestul lor si te lasa fara replica momentul in care se justifica si mai si considera ca au dreptate.

Este o experienta? Nesansa? Nu, este doar realitatea. O realitate care te invata sa incepi ziua urmatoare de la un alt start. Cel in care te gandesti de doua ori inainte sa te bazezi pe cineva. Cel in care inveti sa ai deja in buzunar planul B si chiar si C!

Este insa acea realitate care iti arata mai bine ca oricand ca, asa cum ai nevoie de sprijin, trebuie sa stii sa-l si oferi. Sa-i rasplatesti la randul tau pe cei care iti sunt alaturi la nevoie!

Da, e rar acest lucru. Dar sa primesti si sa oferi sprijin este de nepretuit. Reinvata sa ai incredere! Oricat de mult ai vrea sa le faci singur pe toate, nu poti. Traim si suntem nascuti sa ne ducem viata in comunitate, alaturi de ceilalti.

Ai grija insa sa inveti din greseli si sa mergi mai departe fara sa le repeti. Pentru ca, se stie, daca gresesti o data, este omenesc. A doua oara, nu mai e de inteles. E doar vina ta.

Foto © Greg Epperson | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email