marta usurelu

Relatiile incep si se termina

dreamstime_s_313195

Intre barbati si femei se lega multe relatii frumoase. De prietenie sau iubire, ori atractii fizice neasteptat de intense, care se aprind ca o flacara si dispar, de cele mai multe ori, la fel.

Fara sa fiu o romantica, sunt de parere ca avem cu totii o jumatate! Fara sa fiu pesimista, cred ca relatiile incep si se termina. Si ca “pana la adanci batraneti” este ceva ce am invatat sa visam si sa credem, dar care se intampla cel mai ades in basme.

Cu varsta si experienta intelegi ca merita sa treci peste probleme si sa ramai impreuna intr-o relatie daca imparti aceleasi valori cu omul de langa tine. Si mai ramai impreuna – am vazut cu totii in jur – din comoditate sau interes…

Nu prea mai intalnim, din pacate, in jurul nostru, relatii ca-n povesti. Modul agitat de viata si atacul informational din ultima decada ne arata clar ca relatiile pana la adanci batraneti sunt rare si se intampla cel mai mult in filme. Dar imi place ideea si cred cu tarie ca oamenii care se iubesc cu adevarat si reusesc sa treaca impreuna peste ani merita sa fie apreciati.

Sa traiesti frumos in doi este ceva ce trebuie sa vrea amandoi. Pentru ca intr-o relatie sau casnicie este nevoie de ambii oameni cu capul pe umeri. Care sa nu uite ca fiecare isi doreste lucruri, de cele mai multe ori diferite. Ca intr-o relatie este important sa intelegi ca este OK sa nu faci totul impreuna. Si ca fiecare poate si trebuie sa aiba spatiul sau, atat timp cat alege sa se intalneasca in fiecare zi la mijloc, cu o mangaiere, un zambet si o vorba buna.

Seamana mult cu o relatie de business? Da. Pentru ca problemele, grijile si rutina distrug in timp partea frumoasa din cuplu. Alunga zambetul si emotia! Dar te ajuta sa cantaresti, sa apreciezi timpul petrecut impreuna, sa-l cantaresti si sa-l programezi, in special dupa ce trec anii petrecuti cu capul in nori.

Lipsa de educatie despre cum sa ne purtam intr-o relatie ne determina sa asteptam mereu cate ceva de la celalalt sau sa renuntam, in loc sa fim si noi cei care adreseaza un cuvant de alint sau dau startul unei seri frumoase. Ne determina sa ne retragem insingurati in gandurile si visele noastre. Si sa devenim firavi in fata celui mai nesemnificativ pericol care pandeste dupa colt.

Foto © Marcin Balcerzak | Dreamstime.com

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email