marta usurelu

Un zambet, va rog

martazambet

Zilnic vezi pe strada oameni ganditori si grabiti. Posomorati. Prea putini sunt senini sau zambesc. In special femeile sunt incruntate, preocupate de griji si stres. Au probleme si, asa cum le tradeaza fata, prea putine bucurii.

Stiu cum este cand nimic din ce faci nu este suficient si mai trebuie sa te ocupi mereu si de altceva. Cum niciodata n-ai timp de tine. Dar zilele trec, la fel si saptamanile, si te trezesti intr-un moment cand realizezi cat de repede trece timpul, iar oglinda iti arata pe fata ca ai uitat sa zambesti.

Lipsa zambetului se vede acut la parintii nostri, care parca se tem sa zambeasca la poza si isi poarta anii pe frunte. Dar la fel se vede si la generatia 35-45 de ani, mereu incordata si incruntata.

Multi spun simplu ca numai la noi este asa. Ca in strainatate ti se zambeste pur si simplu pe strada. Asa este. Doar ca oamenii zambesc automat. E o chestiune de educatie si obisnuinta – desi putini sunt si la ei senini sau fericiti.

Asa intelegi mai usor ca un zambet nu costa nimic. E gratis! Cu toate acestea, prea putini sunt dispusi sa zambeasca pur si simplu. Cei mai multi considera ca, daca n-au motive, nu are rost sa zambeasca.

Aici vad problema! La cei care n-au nici motive de plans, nici de ras. Lor vin si le spun ca poti invata sa zambesti! Daca vrei.

Zambetul iti induce o stare buna, atat tie, cat si celor celor din jur. Te ajuta sa pari mai senin si da, mai frumos! Si, asa cum ne place cand ne zambeste dezinteresat un vecin sau portarul, putem s-o facem si noi. Mai mult, un zambet poate reduce ridurile din oglinda dar, mai ales, iti ofera o imagine mai buna decat cea “clasica” – acra si posaca.

Comentează

Share article:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email